DIM 2022

Dia Internacional dels Museus 2022

Dia Internacional dels Museus 2022 1920 1080 Seu de Manresa

La Seu de Manresa oferirà una jornada de portes obertes al Museu Històric el dimecres 18 de maig en el marc del Dia Internacional dels Museus (DIM). Els horaris d’obertura de l’espai seran els de visita del temple: de 10.30h a 13.30h i de 16.00h a 19.00h. Aquesta obertura es durà a terme amb la col·laboració de l’Associació dels Amics de la Seu, que seran al Museu per informar i guiar els visitants.

Des de l’any 1977 el Comitè Internacional dels Museus (ICOM) proposa aquestes jornades amb l’objectiu de reivindicar els museus com a centre d’estudi, preservació i difusió del patrimoni cultural i com a elements clau en el desenvolupament de la societat i en la millora del benestar i la cohesió de la comunitat.

El lema de l’edició d’enguany és “Els museus tenen el poder de transformar el món que ens envolta” per subratllar el potencial dels museus per provocar canvis positius en les seves comuntats en els àmbits de la sostenibilitat, la innovació en la digitalització i l’accessibilitat i la seva capacitat de construir comunitat a través de l’educació.

La xarxa de museus de la capital del Bages participarà activament en la celebraicó del Dia Internacional dels Museus amb un reguitzell de propostes promogudes per l’Ajuntament de Manresa i amb la col·laboració de tots els equipaments museístics de la ciutat: el Museu de Manresa, el Museu de la Tècnica de Manresa, el Museu de Geologia Valentí Masachs, el Centre d’Interpretació del Carrer del Balç, l’Espai 1522, el Santuari de la Cova i, evidentment, la Basílica Santa Maria de la Seu de Manresa.

Com a gran novetat, el mateix dimecres 18 de maig la xarxa de museus i l’Ajuntament de Manresa estrenaran “El joc dels museus”, que a partir d’una història proposa relacionar 7 peces dels 7 equipaments museístics de Manresa de les quals s’hauran d’aconseguir els cromos.

Els fulletons amb la història es podran trobar als diferents equipaments museístics de la ciutat, al Centre Cultural el Casino i a l’Oficina de Turisme de Manresa. Les imatges de les peces es podran aconseguir a l’equipament museístic corresponent. Fins al dia 30 de juny es podrà presentar el fulletó de la història completa amb les imatges a qualsevol dels llocs indicats més amunt i s’optarà a un premi.