Horaris i serveis

A la Seu s’hi oficien celebracions, s’ofereixen visites guiades i lliures, s’hi programen activitats i formacions… i és oberta cada dia de l’any.

Visites turístiques

De dilluns a divendres: 10.30h a 13.30h i de 16.00h a 19.00h.
Dissabtes: 10.30h a 14.00h i de 16.00h a 19.00h.
Diumenges: 12.00h a 14.00h i de 17.00h a 19.00h.
(Diumenges de juliol i d’agost: tardes tancat).

Museu Històric de la Seu

Si voleu visitar l’espai del Museu, heu de sol·licitar-ho per avançat trucant al 93 872 15 12 o enviant un email a: gestio@seudemanresa.cat

Horaris de culte

De dilluns a divendres:
10.00h: missa conventual
19.00h: missa

Dissabtes
10.00h: missa conventual
19.00h: missa anticipada

Diumenges
11.00h: missa conventual
19.00h: missa (de setembre a juny.
Els mesos de juliol i agost no se celebra)

Visita lliure

El recorregut recomanat inclou visionat de l’audiovisual introductori, accés a l’Espai Oliba, al claustre neoclàssic, a la nau central, al baptisteri i a la cripta.

Preu entrada general 5€
Preu per manresans / jubilats / estudiants
/ persones amb discapacitat: 3€
Menors de 16 anys gratis

Visites guiades

Visites guiades a mida: disposem de guies oficials. Adaptem continguts i recorreguts a les necessitats i interessos del grup. Les visites a mida poden incloure la pujada a la primera coberta del temple.

Idiomes de guiatge: català, castellà, anglès, francès i italià.

Visites guiades cada dissabte a les 11h i només en català (juliol i agost a les 10.30h).

Activitats educatives

Disposem de dues activitats educatives adreçades a l’alumnat de centres de primària i de secundària. ‘Descobreix la Seu’ i ‘Construïm la Seu” són dues propostes interdisciplinàries i adaptades als currículums escolars que expliquen la basílica i el seu context d’una manera totalment vivencial.

Grups

Si voleu visitar la basílica en grup, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres i us informarem sobre tot el que us podem oferir.

* Disposem de credencials del Camí de Sant Jaume. Es poden adquirir durant les hores de visita.
Més informació i reserves a:  gestio@seudemanresa.cat    –    93 872 15 12 

Lloguer d’espais

A la basílica hi ha diversos espais a disposició d’entitats, empreses o particulars que vulguin utilitzar-les. La Sala Gòtica, el sota claustre romànic o la nau central, per exemple, són susceptibles de ser llogats.

Des de la gestió de la Seu, s’avalua la idoneïtat de l’acte i es col·labora perquè es pugui dur a terme amb al màxim de professionalitat.

Si voleu organitzar un acte a la Seu de Manresa podeu trucar al 93 872 15 12  o enviar un email a gestio@seudemanresa.cat.

Catàleg

L’Arxiu

En un local annex a la basílica s’hi guarda un fons documental de més de tres-cents pergamins, còdexs, quaderns i mig miler de lligalls des del segle XI fins al XX, tots ells de molt divers contingut i procedència.
La tasca d’ordenació, cap a finals del Segle XIX de Leonci Soler i March va ser fonamental, com també la de Joaquim Sarret i Arbós, que va prosseguir-ne la tasca.
La gestió de l’arxiu corre a càrrec del Capítol de Canonges i, actualment, hi treballa un llicenciat en Història i Màster en Arxivística i Gestió de Documents

L’arxiu de la Seu obre els dissabtes de 9.30h a 13.30h (els dissabtes festius, és tancat).

+ informació i consultes a: arxiu@seudemanresa.cat i a la web de l’arxiu.

Fins a nou avís, l’arxiu romandrà tancat a les visites. Per a més informació: gestio@seudemanresa.cat. 

Formació

Des de l’any 2018, la basílica organitza unes jornades de formació dirigides als guies de l’equipament i obertes a totes les persones a qui els interessi el programa.
Es tracta de dues jornades on ponents experts en alguna de les facetes de la basílica ofereixen una classe magistral als assistents, que poden ampliar els seus coneixements sobre l’equipament, la seva història i el seu patrimoni.

Per rebre informació sobre properes formacions, podeu escriure a: gestio@seudemanresa.cat

Celebracions

La Seu és una parròquia on s’hi duen a terme totes les celebracions de la vida cristiana: batejos, comunions, confirmacions, casaments i enterraments. A més, el rector també realitza confessions, acollida i atenció als malalts.

Per sol·licitar qualsevol d’aquests serveis, podeu trucar al 93 872 15 12 i us assessorarem i guiarem perquè pugueu celebrar l’esdeveniment a la basílica.