concerts d'agost

La Comissió de l’orgue presenta dues propostes pel mes d’agost

La Comissió de l’orgue presenta dues propostes pel mes d’agost 1080 1080 Seu de Manresa

Aquest mes d’agost, la Comissió de l’orgue proposa dos concerts a la basílica Santa Maria de la Seu de Manresa. Per començar, el dia 1 d’agost, en Joan Ferrer i la Júlia Garrido, cantants d’estil modern, interpretaran temes pop, folk, soul i musicals en solitari i en duet.

El dia 25 d’agost, a la Seu s’hi viurà una prèvia de la Festa Major amb el concert “Ànima de dona” a càrrec de Liliana Navarrete i Eduard Puigrodon, amb un recull de cançons de cantautors catalans i hispanoamericans, inspirats tots ells en la dona i el seu caminar per la vida.

Els dos actes començaran a les 20.30h del vespre i tenen un preu de 10€, que serviran per costejar les despeses dels concerts i com a donatius per a la campanya de restauració de l’orgue del cor de Catalunya. Les entrades només es podran comprar el mateix dia dels concerts a taquilla.

La campanya de l’orgue

El passat mes de desembre es va presentar la campanya “Restaurem l’orgue del cor de Catalunya” creada per la Comissió de l’orgue amb la voluntat de recuperar l’instrument de la basílica, que es troba en molt mal estat de conservació.

El pressupost del projecte és molt elevat i la participació ciutadana és imprescindible per aconseguir la fita desitjada. És per això que la Comissió s’ha proposat convocar actes de divulgació cultural i musical amb l’objectiu de donar a conèixer la campanya i recaptar fons per completar-ne el finançament.

El mes de desembre de 2020, l’orgue de la Seu de Manresa es va desmuntar i traslladar al Taller Carlos M. Álvarez. La proposta del Taller inclou la restauració i reconstrucció total de la part instrumental de l’orgue, la redistribució del seu espai interior, la incorporació de 10 nous registres (actualment en té 20) amb un increment de 461 tubs (actualment en té 1437), la individualització dels registres en els seus 3 cossos (pedal, orgue major i orgue recitatiu), la renovació total de la consola, 2 teclats i pedaler amb un sistema informatitzat i de transmissió electrònica i la restauració i reconstrucció del sistema de vent. La durada estimada de totes aquestes tasques és de 14 mesos.

Les persones que vulguin col·laborar en la restauració de l’orgue del cor de Catalunya ho podran fer en efectiu al Punt d’Acolliment de la Seu de Manresa o bé per transferència bancària (Banc Sabadell, ES88 0081 0049 5000 0260 2762).