Vesprades Mil·lenàries

Vesprades Mil•lenàries per descobrir els orígens de la Seu

Vesprades Mil•lenàries per descobrir els orígens de la Seu 940 788 Seu de Manresa

La basílica Santa Maria de la Seu proposa cinc visites guiades per conèixer els orígens romànics del temple i de la ciutat. Es tracta d’unes visites molt especials, ja que es duran a terme a porta tancada, en un ambient íntim, amb grups reduïts i s’accedirà a un espai de visita nou.

El recorregut començarà a l’Espai Oliba (l’actual sota claustre romànic, que s’inaugurarà el dimecres 15 de juliol) on es contextualitzarà l’església de Santa Maria, situada en un punt clau de la geografia i entorn a la qual es va començar a erigir la ciutat de Manresa. Seguidament, s’accedirà a la primera coberta de la basílica des d’on es podrà gaudir d’unes vistes privilegiades de la ciutat durant el crepuscle vespertí. L’ascens permetrà veure la basílica des d’una altra perspectiva, admirant-ne l’entorn i podent observar des de ben a prop les característiques del gòtic català que han erigit la Seu de Manresa com un dels exemples més representatius d’aquest estil.

Els anys 2018 i 2019, des de la basílica es van organitzar les “Vesprades d’estiu a la Seu” amb una acollida per part dels visitants molt positiva. Enguany, s’ha modificat el recorregut per donar a conèixer l’Espai Oliba i, així, ampliar la mirada de tots els manresans i visitants d’altres poblacions sobre els orígens romànics de la Seu i la rellevància de la visita que el Bisbe Oliba va fer a la ciutat el dia 15 de juliol de l’any 1020.

Els dies 22 i 23 de juliol, les Vesprades Mil·lenàries seran una prèvia dels concerts del cicle “Sons del camí” que se celebraran a l’interior del temple. Dimecres 22 de juliol, Ferran Palau actuarà a la basílica i el dijous 23 ho farà el cantautor solsoní Roger Mas. El recorregut de visita finalitzarà just a temps perquè tots els qui ho vulguin puguin assistir als concerts i, així, gaudir d’una jornada de patrimoni i música d’allò més enriquidora.

Preus i reserves

Per inscriure’s a les visites “Vesprades Mil·lenàries”, cal reservar plaça trucant al 93.872.15.12 o bé enviant un email a gestio@seudemanresa.cat. El preu és de 6€/persona, menors de 14 anys, gratis.

*Per motius de seguretat sanitària tots els visitants hauran de portar mascareta durant el recorregut.