Santa Llúcia a la Seu de Manresa

Santa Llúcia en temps de Covid

Santa Llúcia en temps de Covid 2048 1365 Seu de Manresa

Enguany, la tradicional ofrena de ciris es mantindrà, però amb canvis de dinàmica per garantir la seguretat sanitària. Les ofrenes es podran fer el diumenge 13 de desembre de 9.00h a 14.00h i de 16.00h a 19.00h al claustre de la basílica.

La parròquia de Santa Maria de la Seu de Manresa ha decidit mantenir l’espai d’ofrena a una de les galeries del claustre, però els accessos estaran totalment controlats. Així, davant del Punt d’Acolliment s’hi situarà una taula on es podran comprar les espelmes i fer cua, mantenint les distàncies establertes, per accedir al claustre. Només es podrà entrar al claustre, que és a l’aire lliure, individualment o amb membres de la mateixa unitat familiar. Un cop feta l’ofrena, se sortirà seguint el traçat de sortida i podrà entrar la següent persona.

Les portes d’accés a l’interior del temple només s’obriran durant les hores de missa (a les 11.00h i a les 19.00h) però no s’hi podrà entrar des del claustre, que només estarà dedicat a l’oferiment d’ofrenes.

Diverses persones de la parròquia vetllaran per la correcta implementació d’aquesta dinàmica amb l’objectiu  de seguir els paràmetres establerts per la contenció de l’expansió del coronavirus.

El dia de Santa Llúcia, patrona dels cecs i dels mals de vista, tradicionalment és considerat l’inici de les festes nadalenques i a Manresa coincidirà amb el mercat de Nadal, que enguany serà al Parc de la Seu.