L’estiu és diví

L’estiu és diví 1920 1080 Seu de Manresa

Catalonia Sacra proposa un recorregut per descobrir el país a través del patrimoni cultural d’arrel religiosa.

El patrimoni cultural de l’Església és ple de valors espirituals, artístics, culturals, històrics i paisatgístics. Catalonia Sacra convida, un estiu més, a conèixer i gaudir d’aquests espais únics amb una nova edició de l’«Estiu és diví». Al web d’aquest estiu, l’historiador de l’art, museòleg i comunicador, Damià Amorós, presenta uns recorreguts sentimentals que van més enllà de la mera descripció arquitectònica, fent parada en grans catedrals, majestuosos monestirs, petites esglésies…

«L’estiu és diví» també fixa la mirada en el paisatge natural i cultural de cada una de les 7 zones que s’hi presenten (Barcelona, Camp de Tarragona, Catalunya Central, comarques de Girona, Lleida i Ponent i Terres de l’Ebre). Per això, complementa les visites al patrimoni amb el suggeriment de lectures per a l’estiu, de tipologia molt diversa, recomanades per la periodista i llibretera Marta Simon, que poden ajudar al visitant a fer-se una idea de la identitat de cada zona. Llibres i visites ajudaran a viure la diversitat del patrimoni cultural de l’Església, i a entendre el turisme cultural com un motor dinamitzador del territori.

Entre les 56 visites que proposa «L’estiu és diví» hi ha les esglésies que formen part de la Xarxa de Catalonia Sacra, entre les que es troba la Basílica de Santa Maria de la Seu. Aquestes esglésies, són equipaments d’alt valor patrimonial que disposen de serveis de gestió turística i cultural per a les persones que les volen visitar. Les esglésies de la xarxa potencien, durant l’estiu, les seves ofertes de visites i activitats guiades.

Web, xarxes socials i visibilitat dels equipaments patrimonials

«L’estiu és diví» serà visible en els diferents equipaments que formen part de la Xarxa, i sobretot, a través dels canals digitals del projecte Catalonia Sacra (web, canal de YouTube, xarxes socials…). Cada setmana de juliol i agost, Catalonia Sacra presentarà una de les set zones del territori amb suggeriments de visita, activitats guiades, llibres i altres propostes complementàries.

Xarxa Catalonia Sacra

Catalonia Sacra és una iniciativa que vol dinamitzar el patrimoni cultural de l’Església i ajudar a la seva gestió. La seva feina es tradueix en accions de divulgació cultural, com una programació cultural amb més d’una trentena d’activitats que aquest any arriba a la seva tretzena edició, en jornades de formació, o bé en l’organització de la Xarxa d’Esglésies de Catalonia Sacra, un treball coordinat d’esglésies amb alt valor patrimonial que treballen conjuntament per millorar l’atesa al visitant i la seva pròpia gestió. Catalonia Sacra està impulsat pels departaments del Patrimoni Cultural dels deu bisbats amb seu a Catalunya.