Un any més, “Vesprades d’estiu”

Un any més, “Vesprades d’estiu” 1920 1080 Seu de Manresa

Tornen les visites guiades “Vesprades d’estiu a la Seu gòtica” els propers dies 6, 14, 20 i 28 de juliol. Es tracta d’unes visites molt especials que enguany arriben a la seva sisena edició i que comencen en un moment màgic del dia: al capvespre, quan la basílica queda tancada al públic i hi regna el silenci.

En un ambient reservat i íntim, el recorregut inclourà l’exterior de la basílica, l’entrada pel claustre neoclàssic, la nau central, on es podrà apreciar el canvi de llum del vespre a través dels seus vitralls i de la rosassa, l’explicació de dues obres cabdals de la Seu −el retaule gòtic del Sant Esperit i el Frontal Florentí− , i s’accedirà a un espai privilegiat: la primera coberta, des d’on, caminant entre contraforts i gàrgoles, es podran apreciar tots els detalls de l’estructura de la Seu i gaudir de la posta del sol des d’un mirador espectacular.

Un guia acompanyarà el trajecte i explicarà els detalls de la construcció del temple i tot allò que fa que la Seu de Manresa es consideri un dels exemples més representatius del gòtic català.

La Seu de Manresa va proposar per primer cop aquest tipus de visita l’any 2018 i, des d’aleshorers, s’ha convertit en un imprescindible dels vespres d’estiu. Es tracta d’una proposta que permet conèixer la basílica des d’una altra perspectiva i que sempre ha tingut molt bona acollida.

Horaris, preus i reserves

Enguany, s’han espaiat les visites i s’ofereixen en dos dies diferents, dijous o divendres, per tal de donar més opcions als visitants. Totes les visites es duran a terme de 19.30h a 20.45h i caldrà comprar les entrades anticipades mitjançant aquest enllaç.