La Seu de Manresa reobre l’Arxiu

La Seu de Manresa reobre l’Arxiu 1200 899 Seu de Manresa

L’Arxiu de la Seu de Manresa recuperarà la seva activitat divendres 8 de maig seguint l’Ordre SND/388/2020 del 3 de maig que estableix que poden obrir al públic determinats comerços i serveis, l’obertura d’arxius i la pràctica d’esport professional i federat.

Abel Rubió, arxiver de la basílica, treballarà presencialment a l’Arxiu els divendres de 16.00h a 20.00h, seguint el seu horari d’atenció habitual. Durant aquestes hores, resoldrà totes les consultes dels usuaris a través del correu electrònic arxiu@seudemanresa.cat. Per tant, es tracta d’una represa de l’activitat a porta tancada per garantir la seguretat sanitària. Quan les condicions siguin més favorables, l’Arxiu tornarà a obrir les seves portes a les cerques presencials.

L’Arxiu de la basílica manresana conté un fons documental de més de tres-cents pergamins, còdexs, quaderns i mig miler de lligalls des del segle XI fins al XX, tots ells de molt divers contingut i procedència.

La seva gestió corre a càrrec del Capítol de Canonges que ha contractat els serveis d’Abel Rubió, llicenciat en Història i Màster en Arxivística i Gestió de Documents.