La Seu de Manresa se suma al Dia Internacional dels Museus

La Seu de Manresa se suma al Dia Internacional dels Museus 1200 1200 Seu de Manresa

Com cada any, el 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus (DIM), el gran esdeveniment que organitza el Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des de l’any 1977. És un dia per reivindicar la tasca que els museus fan en l’estudi, preservació i difusió del patrimoni cultural, però també en el paper que tenen com a institucions culturals en el desenvolupament de la societat i en la millora del benestar i la cohesió de la comunitat.

Enguany, davant la pandèmia de la Covid-19, s’ha apostat per mantenir la diada i convertir-la en virtual a través dels recursos tecnològics i de les xarxes socials. Per tant, es proposa un DIM segur per a les persones, tecnològicament obert, accessible, plural i divers.

Els Museus de Manresa han volgut ser presents en aquesta diada, llançant un missatge de construcció d’un futur millor, més just i igualitari. Els museus són espais d’acollida on el passat i el present es retroben per reflexionar sobre el món on volem viure. En el moment excepcional que estem vivint, l’aïllament ha de fer recuperar la plena consciència de la condició humana: que formem part d’una comunitat. Aquest missatge s’ha plasmat en un vídeo que ja es pot veure aquí.

El Museu Històric de la Seu és a l’interior de la basílica i s’hi pot accedir demanant hora prèviament per telèfon (93 872 15 12) o per correu electrònic (gestio@seudemanresa.cat).