La Llum a la Seu de Manresa 2022

La Llum a la Seu

La Llum a la Seu 1920 1080 Seu de Manresa

El 21 de febrer, Manresa viu un dels moments més destacats del seu calendari amb la Festa de la Llum, que commemora la construcció de la Séquia que va permetre abastir la cituat d’aigua fa set segles.

Els símbols de la Festa són la Llum, arribada a l’església del Carme des de Montserrat i interpretada com una senyal divina, i l’Aigua, que gràcies a aquest feix celestial va poder arribar fins a Manresa i omplir-la de vida.

Com cada any, la capital del Bages planteja un programa d’activitats molt reeixit, algunes de les quals es duran a terme a la basílica Santa Maria de la Seu de Manresa. Són les següents:

  • Jardins de Llum: dissabte 18 i diumenge 19 de febrer de 18.30h a 21.30h el Centre Històric de la ciutat s’omple d’instal·lacions artístiques amb la Llum com a eix. A la Sala Gòtica de la basílica hi haurà l’obra “Sablier”, una invitació a reivindicar la necessitat de posar l’arquitectura de cap per avall per capgirar tot el que coneixem, evolucionar, transformar-ho en alguna cosa nova millor. Es tracta d’una peça creada per SP25+Atelier4+David Oliva+Elisenda Planas/Anna Juncà.

Tot el programa de Jardins de Llum es pot consultar aquí.

  • Visites teatralitzades amb Berenguer de Montagut: en el marc de la Fira de l’Aixada, que ambienta el centre històric en l’Edat Mitjana, a la Seu de Manresa s’hi oferiran visites teatralitzades a la primera coberta del temple. El guia de l’activitat serà el mestre d’obres de la basílica, que explicarà que acaba d’acordar la construcció del temple i com serà la joia del gòtic del cor de Catalunya al segle XXI.

En aquest enllaç hi consta tota la informació sobre les visites de la Fira de l’Aixada.

El programa complet de la Festa de la Llum de Manresa es pot consultar aquí.

Els horaris de la Seu de Manresa presenten poques variacions, només es tancarà excepcionalment el temple el dilluns 21 de febrer a la tarda. Al matí, l’horari d’obertura serà l’habitual (de 10.30h a 13.30h).

Molt bona festa, i molta Llum!