Jornades Europees de Patrimoni 2021

Jornades Europees de Patrimoni

Jornades Europees de Patrimoni 800 533 Seu de Manresa

El mes d’octubre és un mes de celebracions i d’exaltació del patrimoni a la basílica, a Catalunya i a Europa. Per una banda, durant tot el mes la Seu commemora el ‘Dia de la Seu’ (tal i com vam explicar en aquesta publicació)  i, per l’altra, es convoquen les Jornades Europees de Patrimoni els dies 8, 9 i 10 d’octubre.

La Basílica Santa Maria de la Seu de Manresa amb la col·laboració dels Amics de la Seu participa a la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) amb dues propostes:

  • Divendres 8 d’octubre a les 18.00h: conferència ‘Arca Sagrada, essència i presència dels Cossos Sants a Manresa’ a càrrec de Joan Arimany i Juventeny, director de la revista digital “Reliquiae Sanctorum in Catalonia”. (* cal reservar plaça a: 93.872.15.12// gestio@seudemanresa.cat).
  • Diumenge 10 d’octubre de 12.00h a 14.00h: matí de portes obertes. Es podrà accedir al claustre, l’Espai Oliba, la nau central, el Museu Històric de la Seu, la cripta i el baptisteri.

Enguany se celebren 30 anys d’organització de les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya. Aquesta iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que té lloc ininterrompudament a Catalunya des del 1991 és considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural.  Amb aquestes jornades, s’obren les portes dels monuments i equipaments patrimonials d’arreu del país amb visites guiades i activitats diverses per gaudir d’aquest llegat i conscienciar tothom del seu valor cultural i social.

A Catalunya, les JEP són promogudes per la Generalitat de Catalunya a través de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Institut Ramon Muntaner.