JEP 2020

Jornades Europees de Patrimoni 2020

Jornades Europees de Patrimoni 2020 992 1323 Seu de Manresa

Els dies 9, 10 i 11 d’octubre, la Seu de Manresa s’unirà a la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) convocades pel Consell d’Europa i la Comissió Europea i impulsat per la Generalitat de Catalunya, la gran festa del patrimoni cultural.

Aquesta iniciativa promou la creació d’una agenda d’activitats gratuïtes a tot el territori durant el segon cap de setmana d’octubre per apropar el patrimoni a la ciutadania.

Enguany, el tema proposat gira entorn del binomi patrimoni i educació en un sentit global que més enllà del públic escolar.

A la basílica Santa Maria de la Seu, oferirem les següents activitats:

  • 9 d’octubre, 18.30h: conferència “Manresa i el seu comtat. De l’arribada del poder carolingi a la dotalia de l’any 1020” a càrrec de Xavier Costa, doctor en Cultures Medievals i professor a l’Institut de Ciències Religioses de Vic. Aquesta ponència s’emmarca dins del “Cicle de coneixement romànic” del Mil·lenari de la Seu. (Cal inscriure’s a: gestio@seudemanresa.cat)
  • 10 d’octubre, 11.00h: taller de digitalització en 3D. Amb aquesta activitat descobrirem una nova manera d’acostar-nos a la fotometria, una tècnica de captació d’imatge consistent en l’elaboració de models 3D amb el telèfon mòbil. Per fer el taller, és necessari disposar d’un telèfon intel·ligent amb les aplicacions Trnio (iOS) o Scann3D (Android) i Sketchfab. (Cal inscriure’s a: reserves@cataloniasacra.cat)
  • 11 d’octubre, de 12.00h a 14.00h: matí de portes obertes per visitar lliurement les dependències del temple.