Festa de la Puríssima 2023

Festa de la Puríssima 2023 1920 1080 Seu de Manresa

La tradició de la Puríssima, que considera que la Verge va ser conceubuda el dia el 8 de desembre sense pecat, es remunta probablement al segle XIV. Si bé no serà fins al 1854 quan el papa Pius IX declara la Immaculada Concepció de Maria com a dogma de fe, aquesta creença i la seva festivitat ja estaven molt arrelades en el nostre territori des de mitjans del segle XVII.

Des de fa 534 amys, la Reial Confraria de la Puríssima Concepció de Maria, anomenada popularment la “Confraria dels Favets”, organitza els actes de celebració de la Festa de la Puríssima a la Basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa i, enguany,  ha programat conjuntament amb la gestió de la Seu i els Amics de la Seu un programa amb els actes tradicionals i alguna novetat.

PROGRAMA

Des del 29 de novembre fins al 7 desembre

  • 18.30h: Novena i missa. Rosari, novena, cant dels Goigs de la Immaculada i missa a la Capella de la Puríssima.

Diumenge 3 de desembre

  • 10h: Tradicional passada. Passada de la bandera de la Puríssima pels carrers de la ciutat des de la Basílica de la Seu.

Dimecres 6 de desembre

  • 11.30h: Visita guiada a la Capella dels Favets. Visita guiada a la capella dels Favets i a altres espais de la Seu, com el Museu, l’Espai Oliba i la primera Coberta. Guiatge a càrrec de l’Associació Amics de la Seu. Cal reserva prèvia a: gestio@seudemanresa.cat o al (93) 872 15 12. Preu: 7€/persona.

Dijous 7 de desembre

  • 17h: Processó. Per primer cop, es farà una processó amb la imatge de la Immaculada, el penó i la bandera pels carrers del centre històric.

Divendres 8 de desembre, Festivitat de la Immaculada

  • 11h: Missa Solemne. Presidida per Mn Florenci Gras Snatolari, canonge de la Seu, i acompanyada per la Capella de Música de la Seu; seguida de la tradicional processó per dins la Basílica i l’actuació dels Trabucaires de Manresa.

Trobareu el programa complet així com els recorreguts de la passada de bandera i la processó aquí.