IV Festival de Microteatre

El IV Festival de Microteatre Cop d’Ull s’uneix a la celebració del Mil•lenari de la Seu

El IV Festival de Microteatre Cop d’Ull s’uneix a la celebració del Mil•lenari de la Seu 1419 933 Seu de Manresa

La Basílica Santa Maria de la Seu i Cop d’Ull Teatre han presentat el IV Festival de Microteatre, que enguany es durà a terme a la basílica manresana i s’emmarcarà en la celebració del Mil·lenari de la redotació del temple.

Els dies 3, 4 i 5 de setembre la Seu de Manresa transformarà diversos dels seus espais en escenaris teatrals. Cada dia es duran a terme cinc passes els inicis dels quals seran a les 19.00h, 19.30h, 20.00h, 20.30h i 21.00h. El públic es desplaçarà d’una obra a una altra acompanyat per un guia-actor i cada grup d’espectadors estarà format per un màxim de 20 persones que recorreran la basílica a través d’aquest circuit i assistint a tots els espectacles.

Aquesta quarta edició del festival estarà formada per un total de quatre obres de teatre que es representaran a l’Espai Oliba (inaugurat el passat 15 de juliol), la Sala Gòtica, la sagristia de Sant Agustí i el baptisteri i comptarà amb una actuació musical durant la qual la Seu acompanyarà, cantant, la sortida dels espectadors. A més, hi haurà una presentació a la Capella dels Favets on s’explicarà el funcionament d’aquesta “gimcana teatral” i s’introduirà els espectadors a la proposta artística.

Totes les obres, creades expressament per a l’ocasió, versaran entorn a la redotació/renovació/renaixement i donaran a conèixer moments importants de la vida de la basílica manresana recorrent a diversos gèneres teatrals. Les entrades ja són a la venda al web del Teatre Kursaal de Manresa. i el mateix dia de les actuacions es podrà comprar a taquilla.

Anteriorment, Cop d’Ull Teatre havia celebrat el seu festival de Microteatre al teatre Kursaal i, l’any 2019, al teatre Conservatori de Manresa. És el primer cop que la proposta es trasllada fora d’un espai pròpiament dedicat al teatre.

Talent del Bages

Un total de 24 artistes, tots ells bagencs, de diverses disciplines de les arts escèniques configuren el cartell. Sílvia Sanfeliu i Albert Ruiz són els coordinadors de tot el Festival que té els següents grups de treball:

  1. Monòleg de presentació i enllaços entre espais i comiat, escrits per Carles Algué i amb les interpretacions de Teti Canal i Laia Piqué.
  2. “Ermessenda”, escrit per Sílvia Sanfeliu i interpretat per Anna Mateo, Lluís Barrera i Jordi Gener, a l’Espai Oliba.
  • Espectacle de circ, cos i teatre dirigit per Marc Antoine Picard i amb les interpretacions d’Alba Aloy, Rat Serra i Dani Ledesma, a la Sala Gòtica.
  • “Les ínyigues”, obra d’Ada Andrés interpretada per M.Alba Esquius, Laia Oliveras i Anna Selga, a la Sagristia de Sant Agustí.
  • Al baptisteri de la Seu, una obra de Mar Casas interpretada per Iris Arisa, Guillem Cirera i Alícia Puertas.
  • “Llum i pedra”, cançó i dansa final amb Sílvia Blavia, Laura Batallé i Nàdia Pessarrodona.

Entrades aquí!