Dia Internacional dels Museus 2024

Dia Internacional dels Museus 2024 1920 1080 Seu de Manresa

Un any més, la Basílica de la Seu de Manresa s’afegeix al Dia Internacional dels Museus, el gran esdeveniment que organitza al voltant del 18 de maig el Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des de l’any 1977 i que enguany porta per lema “Museus per l’educació i la investigació“. Unes jornades pensades per posar els museus al centre de l’atenció i reivindicar la tasca que fan en l’estudi, preservació i difusió del patrimoni cultural de tots, però també en el paper que tenen com a institucions culturals en el desenvolupament de la societat i en la millora del benestar i la cohesió de la comunitat.

Manresa té una xarxa de museus que vetllen per la preservació del patrimoni de la ciutat i ofereixen aquesta mirada reflexiva per entendre el present i encarar el futur. Durant aquestes jornades, els diferents equipaments museístics de la ciutat ofereixen una programació oberta a tothom (jornades de portes obertes, visites guiades, exposicions, tallers, presentacions…)  amb l’objectiu de posar en valor aquest patrimoni.

És en aquest sentit que la Seu de Manresa s’uneix a la commemoració d’aquesta diada amb dues propostes que pretenen posar de relleu el patrimoni cultural de la basílica:

  • Divendres 17 de maig, a les 20h: Presentació de la nova ubicació de la talla del Crist romànic (segle XII). A càrrec del Sr. Jordi Camps, antic conservador en cap de l’àrea d’Art Romànic del MNAC.
  • Dissabte 18 de maig, de 10.30h a 14h: Jornada de Portes Obertes a la Basílica de la Seu.