Concert Marcel Martínez

L’organista Marcel Martínez estrenarà l’orgue

L’organista Marcel Martínez estrenarà l’orgue 1920 1080 Seu de Manresa

Dilluns 15 d’agost a les 20.30h Marcel Martínez oferirà el primer concert del cicle de concerts inaugurals de l’orgue del cor de Catalunya a la Basílica Santa Maria de la Seu de Manresa.

El mateix dilluns, dia de la celebració de la Mare de Déu de l’Alba, a les 11.00h se celebrarà una missa i benedicció de l’orgue com a pas previ perquè l’instrument participi de la vida litúrgica del temple i cultural de la ciutat i del país.

Marcel Martínez, l’organista

Martínez nasqué a Barcelona, on inicià els seus estudis musicals. Ha estudiat orgue amb Maria Nacy, al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, obtenint el títol professional d’orgue així com el de clavicèmbal amb Mª Lluïsa Cortada. Paral·lelament es forma com a director de cor amb Manuel Cabero i Conxita Garcia.

És llicenciat en Música d’església per la Hochschule für Kirchenmusik Rottenburg i ha obtingut el grau acadèmic Master of Arts en l’especialitat de Musicologia a la Eberhard Karls Universität de Tübingen, on actualment està finalitzant la seva tesi doctoral a l’entorn de la figura de Mons. Higini Anglès. Ha realitzat el Curs de Postgrau d’orgue al CSIC de Barcelona amb Montserrat Torrent, a l’entorn de la música ibèrica antiga per a orgue i també ha pres del Curso Universitario Internacional Música en Compostela, obtenint el Premi Rosa Sabater. Ha participat també en diferents cursos d’interpretació a Catalunya i Alemanya amb M. Nacy, M. Torrent, M. Imbruno, L. F. Tagliavini, M. Radulescu, A. Liebig i W. Rübsam.

Actualment, Marcel Martínez és Kantor a la evangelische Stephanuskirche de Tübingen i combina aquesta activitat amb la direcció del Kammerchor Reutlingen i del Vokalensemble Tübingen, així com la recerca musicològica i la concertística.

El programa

Aquest primer gran concert de l’instrument seguirà el següent repertori:

  • Max REGER (1873-1916), Fantasia sobre el coral Halleluja! Gott zu loben, bleibe meine Seelenfreud! op.52/3
  • Jehan ALAIN (1911-1940), Chorale dorien, JA 67.
  • Diestrich BUTXEHUDE (1637-1707), Magnificat primi toni, BuxWV 203.
  • Arvo PÄRT (*1935), Annum per annum (1980).
  • Jean LANGLAIS (1907-1991), Pièce en mode de re, op.90/1.
  • Arnolt SCHLICK (ca 1460-1521), Maria zart, von edler Art.
  • Johann Sebastian BACH (1685-1750), Toccata i fuga en fa major, BWV 540

El cicle de concerts

Tres concerts més completaran el cicle de concerts inaugurals de l’orgue del cor de Catalunya. Tots seran gratuïts i amb taquilla inversa per seguir finançant el manteniment de l’instrument.

  • Divendres 19 d’agost a les 20.30 a càrrec d’Ana Aguado, professora d’orgue al Conservatori de Música de León. El programa inclou obres d’Eduardo Torres, Johan Sebastian Bach, Felix Mendelssohn, Joan M. Thomàs i Sabater i Louis Vierne.
  • Dissabte 8 d’octubre a les 20.30h a càrrec de Jordi Figueras i Carreras, organista titular de les esglésies de Sant Pere i de la Sagrada Família de Terrassa. Les peces que Figueras interpretarà són de Johan Sebastian Bach. Anselm Viola, Felix Mendelssohn, César Franck i Léon Boëllmann.
  • Diumenge 9 d’octubre a les 20.00h, a càrrec de Maria Nacy, professora d’orgue al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. El cicle de concerts inaugurals es clourà amb la interpretació d’obres de Paul Hindemith, Jehan Alain, Maurice Duruflé i Johan Sebastian Bach.