Vesprades d’estiu 2024

Vesprades d’estiu 2024 1920 1080 Seu de Manresa

Les “Vesprades d’estiu a la Seu gòtica” són unes visites molt especials que comencen en un moment màgic del dia: quan el sol comença a pondre’s, el temple tanca les seves portes i hi regna el silenci.

Els visitants recorreran el claustre, entraran a la nau central, on la llum del capvespre transfigura l’espai, i podran contemplar algunes de les obres més rellevant de la basílica, sortiran a l’espai monumental de l’atri i, finalment, podran pujar a la primera coberta de la Seu, des d’on gaudiran d’unes vistes privilegiades de la ciutat just quan el sol s’amaga rere el Collbaix.

Un guia acompanyarà el trajecte i explicarà l’origen del temple, els detalls de la construcció de la basílica i les seves obres, des de l’orígen romànic fins a les últimes grans reformes del segle XX, i descobrirà la importància de la llum i dels vitralls des de la primera coberta de la Seu.

Aquestes visites es van estrenar el 2018 i, enguany, arriben a la seva setena edició. Des d’aleshorers, aquesta activitat s’ha convertit en un imprescindible dels vespres de juliol. Es tracta d’una proposta que permet conèixer la basílica des d’una altra perspectiva i que sempre ha tingut molt bona acollida.

Dates, preus i reserves

Com l’any passat, les “Vesprades d’estiu” s’oferiran en dos dies diferents, dijous o divendres, per tal de donar més opcions als visitants, i tindran lloc els dies 4, 5, 18 i 19 de juliol, entre les 19.30h i les 20.45h. La visita té un preu de 8,5€ i cal comprar l’entrada anticipada aquí.