La Seu de Manresa inaugura una exposició d’Ernest Descals

La Seu de Manresa inaugura una exposició d’Ernest Descals 800 599 Seu de Manresa

Avui, dimarts 14 de maig de 2019, el pintor manresà Ernest Descals ha presentat la seva exposició “Detalls de l’interior de la Seu”, al claustre neogòtic de la basílica. Es tracta d’una selecció de 19 obres sobre el temple que el pintor va realitzar durant els mesos de setembre i octubre de l’any 2018. 

Mn. Joan Hakolimana, rector de la basílica, ha presentat l?artista tot subratllant-ne la personalitat tant en la seva plasticitat com en la tria dels temes i espais pintats i ha dedicat unes paraules d’agraïment i d’admiració per la trajectòria artística de Descals, que ja compta amb més de 90 exposicions individuals i més de mil premis en concursos de pintura, aquarel·la i dibuix. 

Seguidament, Ernest Descals ha explicat la crida mística que va sentir per pintar espais i detalls de la Seu després de la mort de la seva mare, a qui ha dedicat l’exposició, i ha conduït tots els assistents a l’acte a través de les 4 galeries del claustre tot comentant cadascuna de les peces que configuren la seva exposició. 

Durant unes setmanes de l’any 2018, l’artista va visitar diverses vegades la basílica tot fotografiant-ne detalls per després pintar-los i compartir-los a les seves xarxes socials. Veient les obres compartides, Mete Codinach, gestora turística cultural i turística de la basílica, va proposar-li a Descals muntar una exposició conjuntament a un espai fins ara mai utilitzat com a galeria: el claustre neogòtic de la Seu. 

“Detalls de l?interior de la Seu” pot veure’s de dilluns a divendres de 9.00h a 13.30h i de 16.00h a 19.00h, els dissabtes de 9.00h a 14.00h i de 16.00h a 19.00h i els diumenges de 9.00h a 14.00h i de 17.00h a 19.00h. L’entrada al claustre durant les setmanes que hi hagi l’exposició serà gratuïta i tots els quadres exposats estan en venda.