La Seu de Manresa acull un concert d’homenatge als bisbes Oliba i Torras i Bages

La Seu de Manresa acull un concert d’homenatge als bisbes Oliba i Torras i Bages 800 600 Seu de Manresa

En el marc del projecte Episcopus, la Seu de Manresa acull “Oratori musical Episcopus. Diàleg Patriarcal”, un concert d’homenatge als bisbes Oliba i Torras i Bages, a càrrec de l?Orquestra Simfònica dels Vallès i 11 corals catalanes, organitzat pel Bisbat de Vic. El concert, l’acte central de l’any Oliba, se celebrarà el proper dissabte 3 de novembre, a les 19.00h.

“Oratori musical Episcopus” és una obra musical religiosa original, composada per Monsenyor Valentí Miserachs (compositor i director), amb textos de l?escriptor i gramàtic català, Mn. Josep Ruaix (llibretista), ambdós del Bisbat de Vic. 

L’obra representa un diàleg imaginari entre els bisbes Oliba i Torres i Bages, l’un des del cim del Montseny, l’altre des del cim de Montserrat, recollint textos de la Bíblia, de la litúrgia, de Verdaguer i de Josep Carner. El compositor Miserachs lliga magistralment aquest diàleg entre els dos bisbes, amb temes i melodies inspirades en la tradició musical de Catalunya. 

A banda de La Seu de Manresa, prèviament, el concert s’ha celebrat a la Catedral de Vic (12 d?octubre), al Monestir de Ripoll (13 d’octubre) i a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona (14 d’octubre), en un acte organitzat conjuntament amb la Conferència Episcopal Tarraconense. El dia 10 de novembre, tindrà lloc la darrera actuació a Santa Maria d?Igualada. 

El principal objectiu del concert és posar en valor la figura dels bisbes Oliba, en commemoració de l’inici del seu episcopat com a bisbe de Vic (1018-1046) i personatge reconegut d’interès nacional per la Generalitat de Catalunya, i Josep Torras i Bages, en complir-se 100 anys de la seva mort, el 2016, per tal de reviure avui la seva petjada en el nostre país, des d’una experiència estètica i musical a l’abast del gran públic. En paraules del Delegat Episcopal per al Patrimoni Cultural del Bisbat de Vic, Mn. Josep M. Riba, “la música toca el cor i els ressons corals fan entrar la història de la vida amb naturalitat a qui l’escolta”. 

Les entrades per accedir al concert tenen un preu de 10 euros i poden adquirir-se, de manera online, a www.codetickets.com i, presencialment, a les parròquies de Manresa i a les oficines del Bisbat de Vic.