Jornades europees de patrimoni 2019

Jornades europees de patrimoni 2019 800 430 Seu de Manresa

Un any més, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural impulsa les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d?Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que es considerada com l’activitat participativa més important d’Europa en relació al patrimoni cultural.

Centenars de municipis i entitats de tot Catalunya se sumen a aquesta festa major del nostre patrimoni cultural, planificant activitats gratuïtes durant el segon cap de setmana d?octubre per apropar el seu patrimoni cultural a la ciutadania.

A la basílica Santa Maria de la Seu de Manresa s’hi ha programat una visita guiada gratuïta dissabte 12 d’octubre a les 11.00h que formarà part del recorregut “Manresa, Cor de Catalunya”. Per participar-hi, cal inscriure’s a través del web de l’Oficina de Turisme de Manresa (www.manresaturisme.cat). Durant el recorregut es visitaran els espais més emblemàtics de la ciutat i es farà una parada especial a la basílica manresana.

A més, diumenge 13 d’octubre de 12.00h a 14.00h i de 17.00h a 19.00h la basílica obrirà les seves portes gratuïtament a tots els visitants, que podran accedir al claustre neogòtic, la nau central, el baptisteri, la cripta i al Museu Històric de la Seu per admirar-ne tot el seu patrimoni.

Les Jornades Europees del Patrimoni són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i atractiu del nostre patrimoni cultural, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat. Us convidem a viure noves activitats i experiències en aquesta jornada de portes obertes del patrimoni cultural.