Dia de la Seu 2022

El Dia de la Seu

El Dia de la Seu 1920 1080 Seu de Manresa

La vida dels pobles i la seva història la coneixem a través de les seves obres; obres que queden reflectides en escrits, objectes artístics i monuments. De la vida i la història de Manresa en tenim variats i valiosos testimonis, essent un dels més representatius la Basílica de Santa Maria de la Seu.

Aquest monument ha viscut diverses etapes constructives que ens donen fidel exemple dels diferents estils arquitectònics, fruit dels corrents artístics de cada època. Enguany hem de destacar una altra fita assolida igualmente valuosa, amb la restauració finalitzada a primers d’any d’un dels grans finestrals vidriats de l’absis del temple i, el passat mes d’agost, es va completar la restauració i ampliació de l’orgue Pugina que ha suposat una important aportació de la societat manresana i que dota a la Seu d’un valuós instrument musical que reafirma la dignitat i categoria del gran monument de la nostra ciutat.

També podem incloure en aquesta relació de fites assolides, la propera instal·lació a la Basílica de la extraordinària peça artística del Frontal de la Passió que comunament denominem Frontal Florentí. Sabem que el seu retorn a la Seu és imminent, després d’haver seguit un acurat procés de restauració. Estem pendents de saber el dia de la seva presentació que s’anunciarà oportunament.

La consecució de tots aquests objectius serveix per encoratjar-nos i de continuar la tasca que és llarga i difícil, però les dificultats del camí es veuen compensades amb la culminació de cadascuna de les fites que ens proposem. És testimoni del present pel futur i reconeixement pels nostres predecessors.

Amics de la Seu

PROGRAMA

Dia 8 d’octubre, dissabte

  • A les 11:30 del matí, VISITA GUIADA a càrrec del Sr. Àngel Menargues, “La façana nova de la Seu de Manresa”. Activitat gratuïta amb reserva previa organitzat per Catalonia Sacra en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni.
  • A les 20:30 del vespre, a la Seu CONCERT D’ORGUE, 3r. Inaugural. A càrrec de Jordi Figueras, organista titular de les esglésies de Sant Pere i de la Sagrada Família de Terrassa.

Dia 9 d’octubre, diumenge, Dia de la Seu,

  • A les 11:00 del matí, MISSA CONVENTUAL SOLEMNE, Presidida pel Rvnd. Mn. Joan Hakolimana, Rector de Santa Maria de la Seu. Amb la participació de la Capella de Música de la Seu.
  • A continuació VISITA LLIURE A LES DEPENDÈNCIES DE LA SEU (Espai Oliba, Museu, Cripta, retaules,…)
  • A les 20:00 del vespre, CONCERT D’ORGUE, 4rt. Inaugural, a càrrec de Maria Nacy, professora d’orgue al Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

Dia 21 d’octubre, divendres,

  • A les 18:30 de la tarda, a la Sala Gòtica de la Seu, CONFERÈNCIA a càrrec de la Dra. Francesca Español, que versarà sobre el Frontal de la Passió o Frontal Florentí de la Seu de Manresa.

Dia 23 d’octubre, diumenge