Concerts d’orgue a la Seu

Concerts d’orgue a la Seu 1920 1080 Seu de Manresa

Aquest mes d’agost, la Basílica de la Seu de Manresa acollirà dos concerts d’orgue que permetran tornar a gaudir de l’orgue restaurat de la Seu. Els concerts s’emmarquen en dos cicles de música ben diferenciats: el primer, que tindrà lloc el 4 d’agost, forma part del 43è cicle “Els orgues de Catalunya”, mentre que el segon, el 12 d’agost, forma part del programa de l’AIMS Festival.

43è cicle Els orgues de Catalunya

Des de fa ja més de 40 anys, l’Associació Catalana de l’Orgue organitza el cicle «Els Orgues de Catalunya», un conjunt de concerts d’estiu que donen veu als diferents orgues històrics que hi ha repartits pel territori català, així com un gran nombre d’organistes de renom.

El cicle d’enguany consta de 13 concerts i s’hi han incorporat dos orgues recentment restaurats: el de la basílica col·legiata de Santa Maria de la Seu de Manresa i el de l’església parroquial de la Mare de Déu de Núria de Barcelona. 

Així doncs, dia 4 d’agost, a les 20.30, l’organista Bernat Bailbé oferirà un concert a la Seu de Manresa amb un programa amb peces de Charles-Marie Widor, Josep Gallès, Magí Puntí i Emma Lou-Diemer.

Podeu consultar el programa complet aquí.

AIMS Festival

L’AIMS Festival és l’únic festival pedagògic del país. El festival representa una gran oportunitat per als joves estudiants d’arreu del món d’oferir el seu talent al públic, mentre que aquest pot gaudir en directe de les interpretacions dels qui esdevindran excel·lents músics del demà. L’AIMS Festival és també una oportunitat única d’escoltar a solistes de les principals orquestres europees i catedràtics d’algunes de les escoles superiors de música de primer nivell internacional.

Durant el festival hi haurà més de 40 actuacions en diferents escenaris del Solsonès, Bages, Moianès, Segarra, Alt Urgell, Berguedà i altres indrets de la Catalunya Central.

El dia 12 d’agost, a les 12h, el concertista Johannes Geffert catedràtic d’òrgan i improvisació al Conservatori Superior de Música de Colònia, oferirà un concert a la Seu amb un programa amb obres de G. Berg, L. Boëllmann, J.G. Rheinberger, N. Hakim, i L. Vierne.

Podeu comprar l’entrada aquí i consultar el programa de tot el festival aquí.