Concert d’orgue i soprano

Concert d’orgue i soprano 1924 1080 Seu de Manresa

Per primera vegada, i amb motiu de la diada de Sant Joan, la Basílica de la Seu de Manresa acollirà un concert d’orgue i veu que pretén seguir omplint de contingut i de noves propostes l’orgue de la basílica.

El concert es durà a terme el divendres 21 de juny, a les 20.30h, i donarà el tret de sortida a una sèrie de concerts d’orgue programats a la Seu pels pròxims mesos.

L’esdeveniment anirà a càrrec de l’organista Josef Kratochvíl i la soprano Aneta Kratochvílová. El duo de músics de la República Txeca interpretarà un programa amb peces de W. A. Mozart, Cl. Balbastre, W. Gomez, J. G. Müthel, F. Durante, P. de Araújo, C. Franck, S. A. de Heredia, i A. Dvořák.

L’entrada és gratuïta amb taquilla inversa, amb una aportació mínima recomanada de 5€.

Els músics

Josef Kratochvíl

Josef Kratochvíl és un organista i pianista de la República Txeca. Va començar a tocar el piano als 5 anys i, després de la seva graduació, va ser acceptat a l’Acadèmia de Música Karol Szymanowski de Katowice, Polònia. Posteriorment, va cursar el màster a la Hochschule für Musik und Theatre Felix Mendelssohn Bartholdy de Leipzig, Alemanya, on es va graduar amb la màxima distinció. El 2018 va rebre la beca del Deutscher Akademischer Austauschdienst i a partir de 2020 va realitzar pràctiques a diversos conservatoris de fama mundial als EUA.

Josef Kratochvíl ha rebut nombrosos premis, entre els quals destaquen el Deutscher Musikrat (DMR), el Vox Polonica Petropolitana de Sant Petesburg i el Concurs Internacional d’Orgue Petr Eben, i va ser finalista en el Concurs Internacional d’Orgue Boston Bach (BBIOC).

Ha actuat per tot Europa, els EUA i Rússia. Destaca la seva actuació com a solista amb l’Orquestra Filharmònica Estatal de Košice i la Filharmònica de Janáček. Kratochvíl també és el director artístic del festival internacional d’orgue Autumn Organ.

Aneta Kratochvílová

Aneta Kratochvílová és una cantant soprano de la República Txeca. Es dedica al cant des de petita i va obtenir el seu màster a l’Acadèmia Janáček de Música i arts escèniques a Brno. Posteriorment, va fer pràctiques a la Acadèmia de Música Karol Szymanowski de Katowice, Polònia.

Aneta Kratochvílová ha rebut diversos premis, com el premi Bohuslav Martinů a Praga o el premi del jurat al concurs internacional Stonavská Barborka. Així mateix, ha obtingut papers en importants espectacles musicals, com el d’Idalba a l’òpera Ghirlanda di Fiori al festival barroc d’Olomouc o el d’Amaltea de l’òpera Il Natal di Giove del compositor Karel Müller. El 2018, Aneta va debutar a l’Òpera de Leipzig interpretant rols destacats en obres com Carmen, Rigoletto i Der Rosenkavalier. Des d’aleshores, ha seguit actuant per tot Europa a molts festivals internacionals de música clàssica.