Certificat Biosphere

La Seu es compromet amb el Turisme Sostenible

La Seu es compromet amb el Turisme Sostenible 1920 1080 Seu de Manresa

La basílica Santa Maria de la Seu de Manresa acaba l’any amb una gran notícia: l’obtenció del certificat Biosphere Susteinable de turisme sostenible, un programa a escala mundial de qualitat i sostenibilitat turística que a la comarca del Bages està impulsat i coordinat conjuntament pel Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona.

Des de fa anys, l’equipament treballa en la direcció d’implicar-se amb el territori i el seu entorn i enguany ha anat un pas més enllà acreditant-se com a espai compromès amb el medi ambient i amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

La Seu va sol·licitar l’adhesió al programa Biosphere com a objectiu de l’any 2021 i durant aquests mesos ha seguit un procés personalitzat i amb diverses auditories per avaluar la sostenibilitat de l’equipament, definir un seguit de bones pràctiques en consonància amb l’activitat que s’hi duu a terme i marcar reptes de futur.

En el marc del programa Biosphere, turisme responsable es treballa perquè la gestió de l’empresa a nivell intern sigui òptima, sostenible i eficient mitjançant l’assessorament personalitzat d’experts i la implementació de manuals de bones pràctiques en referència als àmbits següents:

  1. Gestió sostenible
  2. Conservació i millora del patrimoni cultural
  3. Conservació ambiental
  4. Desenvolupament econòmic i social
  5. Qualitat i seguretat
  6. Implicació del client

Biosphere Tourism ha evaluat positivament els esforços sostenibles de la basílica i els ha verificat a través d’un procés de certificació que garanteix públicament que es treballa de manera constant per a la millora continuada i el desenvolupament sostenible de les activitats turístiques i culturals que s’hi desenvolupen.

Fruit d’aquest treball conjunt entre la Seu i els auditors del programa Biosphere n’ha sorgit un Pla de Sostenibilitat Personalitzat per a la basílica que inclou accions per promoure la sostenibilitat a nivell mundial. A partir d’ara, aquest Pla serà un full de ruta clau a l’hora de pensar i projectar la basílica a nivell turístic i cultural.

L’entrega del certificat s’ha realitzat el dilluns 13 de desembre en un acte organitzat pel Consell Comarcal del Bages al conjunt monumental de les Torres de Fals.