Vesprades d'estiu 2022

Vesprades d’estiu a la Seu gòtica

Vesprades d’estiu a la Seu gòtica 1920 1080 Seu de Manresa

La basílica del cor de Catalunya presenta les visites guiades “Vesprades d’estiu a la Seu gòtica” que es faran els dies 20, 21 i 22 de juliol de 19.15h a 20.30h.

Es tracta d’unes visites molt especials que comencen en un moment màgic del dia: quan el temple tanca les seves portes i hi regna el silenci.

En motiu de la celebració dels 700 anys del contracte de construcció de la Seu, enguany el recorregut se centrarà en la basílica gòtica. Els visitants se situaran a la Manresa de l’any 1322, moment en què el mestre d’obres Berenguer de Montagut acordà l’edificació d’un gran temple equiparable a una catedral.

El recorregut inclourà l’exterior de la basílica, la nau central, l’explicació del fabulós retaule gòtic del Sant Esperit (Pere Serra, 1394). La visita finalitzarà amb l’ascens a la primera coberta, on caminant entre contraforts i franquiciats per les gàrgoles, es podran apreciar tots els detalls de l’estructura de la Seu.

Un guia acompanyarà el trajecte i explicarà tots els detalls sobre la construcció del temple i què fa que la Seu de Manresa es consideri un dels exemples més representatius del gòtic català.

Abans de les “Vesprades d’estiu a la Seu gòtica” s’ha programat la visita “D’Oliba a Berenguer de Montagut” el dijous 14 de juliol a les 19.15h. Aquesta activitat serà una prèvia on es contextualitzarà el pas de l’esglesiola romànica del Puigcardener a la gran basílica gòtica de Manresa. El recorregut es focalitzarà en les dues grans figures que simbolitzen aquestes dues etapes del temple manresà: el bisbe i abat Oliba, que impulsà la redotació del temple l’any 1000 i Berenguer de Montagut, artífex de l’obra gòtica.

Com a gran novetat, la Seu de Manresa i la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona ofereixen un paquet per fer la visita de capvespre als dos temples amb un descompte. Es tracta d’una iniciativa que vol posar de manifest la germanor de totes dues institucions, ja que ambdues són obra del mateix arquitecte: Berenguer de Montagut.

Les entrades per cada visita es poden comprar aquí: