El CEB presenta una miscel·lània d’homenatge a Mn.Gasol

El CEB presenta una miscel·lània d’homenatge a Mn.Gasol 919 1280 Seu de Manresa

Dimarts 22 de setembre a les 20.00h, el Centre d’Estudis del Bages presentarà a la basílica la “Miscel·lània d’estudis bagencs 113. Homenatge a Josep M.Gasol Almendros”.

Josep Maria Gasol (1924-2018) era doctor en Arqueologia cristiana i professor d’història, geografia i religió. Va ser cronista de Manresa, arxiver de l’Arxiu Històric de la ciutat durant tres dècades i el capellà amb més anys de sacerdoci del Bisbat de Vic. Entre d’altres premis i distincions, va rebre la Creu de Sant Jordi (1991), el Premi Bages de Cultura (1995) i la Medalla de la ciutat de Manresa (1998).

La presentació anirà a càrrec de Josep Oliveras Samitier, catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili i president de la Societat Catalana de Geografia de l’Institut d’Estudis Catalans.

La Miscel·lània està dividida en dos blocs: al primer hi ha un recull de 12 articles de Mn. Gasol i al segon 15 articles sobre temes del Bages. A més, inclou un document manuscrit de Mn. Gasol dedicat a Miquel Martí i Pol, un recull biogràfic i, a la sortida, els Amics de la Seu entregaran l’auca sobre Mn.Gasol feta per Joan Vilamala i Marc Martínez.

El Centre d’Estudis del Bages es dedica al foment, divulgació i promoció de projectes d’investigació de les ciències humanes i socials al Bages. Actualment, el seu president és l’historiador Francesc Comas Closas

Per assistir a la presentació cal reservar plaça a través del correu electrònic centrestudisbages@gmail.com.