La Seu commemora els 175 anys de la prèdica del Pare Claret a la Basílica

La Seu commemora els 175 anys de la prèdica del Pare Claret a la Basílica 400 600 Seu de Manresa

Diumenge 4 de novembre de 2018, la Seu de Manresa celebrarà els 175 anys de la prèdica de Sant Antoni Maria Claret a la basílica amb una visita guiada i una missa especial al temple. A principis de novembre de 1843, el Pare Claret va venir a Manresa per predicar durant una celebració.

La visita guiada serà a les 10.00h i s’hi explicarà el context del temple que acollí la prèdica del Pare Claret posant especial èmfasis a la capella dedicada a la seva veneració, situada a la nau central del temple. 

A les 11.00h Ricard Costa, Provincial dels Claretians, presidirà una missa conventual solemne dedicada al Pare Claret, que fundà la seva ordre. La missa comptarà amb l’actuació de la Capella de Música de la Seu.

Per reservar plaça a aquesta visita especial, que només s’oferirà el dia 4 de novembre, es pot escriure un email a gestio@seudemanresa.cat o trucar al 938721512. El preu és de 5€/persona.

El Pare Ma.Claret
Nascut a Sallent l?any 1807, va ser Arquebisbe de Santiago de Cuba i confessor de la reina Isabel II d’Espanya. Va fundar l’ordre dels Missioners Fills de l’Immaculat Cor de Maria (Claretians) i de les Religioses de Maria Immaculada Missioneres Claretianes. Va morir l’any 1870 i el 1950 el Bisbe Pius XII va canonitzar Sant Antoni Ma. Claret.

La capella del Pare Claret de la Seu
L’arquitecte Alexandre Soler i March va projectar el disseny del conjunt de la capella entre 1946 i 1949 i les obres van ser pagades pels gremis dels arts fabril i tèxtil del ram de l’aigua, que veneraven el Pare Claret. 
Les escultures d’alabastre policromat de Sant Antoni M. Claret, Sant Antoni de Pàdua i Sant Pancraç són obra de Josep M. Camps i Arnau. Les 4 taules que acompanyen el conjunt escultòric són de Josep Mestres Cabanes i il·lustren diversos passatges de la vida del bisbe relacionades amb Manresa, la indústria tèxtil i el precepte i santificació del treball humà.
Prèviament, la capella havia estat dedicada a Sant Bartomeu (1629) i, posteriorment, a la Verge de la Bona Mort (1822).