La mostra d’art contemporani Ars Viva arriba a la Seu

La mostra d’art contemporani Ars Viva arriba a la Seu 800 400 Seu de Manresa

Divendres 22 de febrer a les 20.00h la basílica Santa Maria de la Seu de Manresa inaugurarà la mostra d’art contemporani Ars Viva. Es tracta d’un projecte conjunt de la Basílica Santa Maria del Mar de Barcelona, L’Albergueria de Vic (centre de difusió cultural del Bisbat de Vic) i l’Espai O_Lumen que té com a objectiu promoure la trobada, el diàleg i la interpel·lació per mitjà d’obres d’art contemporani en esglésies i altres espais adequats. Ars Viva cerca educar la sensibilitat a partir de llenguatges artístics contemporanis vinculant-los al sentit de l’ésser humà, a les preguntes sobre el seu futur i a la seva dimensió espiritual cristiana.

L’obra escollida per aquest projecte itinerant es titula AP_NR8874OA i és de l’artista Irim.lux (àlies de Jordi Miralpeix). Es tracta d’un mural de pintura i set pedres pintades, totes elles amb colors molt vius, que interpel·la l’espectador a connectar i pensar en l’art en diàleg amb l’espai sagrat. 

AP_NR8874OA es va presentar el passat 29 d’octubre de 2018 a Santa Maria del Mar de Barcelona i estarà exposada a la Seu des del divendres 22 de febrer fins el diumenge 31 de març. Posteriorment viatjarà fins a l’espai O Lumen de Madrid.

Aquesta acció és un primer apropament entre les basíliques de Santa Maria del Mar i la Seu, ambdós equipaments obra de Berenguer de Montagut. Després d’aquesta primera acció es preveu treballar conjuntament per promoure la figura del seu arquitecte i el gòtic català.

Presentaran la inauguració l’Alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el delegat de patrimoni del Bisbat de Vic i director de l’Albergueria de Vic i del MEV, Mn Riba, l’artista i autor de l’obra Jordi Miralpeix i Mn Joan Hakolimana, rector de la Seu de Manresa.