Jornades Europees del Patrimoni

Jornades Europees del Patrimoni 1920 1080 Seu de Manresa

Un any més, la Seu de Manresa se suma a les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) que se celebren els dies 7, 8 i 9 d’octubre. La data coincideix amb la commemoració del Dia de la Seu que està fixat el segon diumenge del mes d’octubre de cada any.

El lema de les Jornades Europees de Patrimoni d’enguany proposat pel Consell d’Europa és “Patrimoni sostenible” i vol reflexionar sobre la necessitat de protegir el patrimoni material, immaterial i natural i explorar l’ús dels recursos en relació amb la seva preservació en un context marcat pel canvi climàtic.

Les propostes de la basílica Santa Maria de la Seu de Manresa en el marc de les JEP 2022 són les següents:

  • Dissabte 8 d’octubre
    • 11.30h: Visita guiada a la façana nova de la Seu de Manresa a càrrec d’Àngel Menargues, arquitecte especialista en arqueologia vertical i restauració del patrimoni arquitectònic. Actualment, cursa els seus estudis de Doctorat a la Universitat de Bamberg sobre “Restauracions i renovacions a Catedrals Gòtiques Espanyoles entre 1836 i 1936”, entre les quals es troba la renovació de la façana de la Seu. La visita és gratuïta amb reserva prèvia. Es pot fer aquí.
    • 20.30h: Concert d’orgue a càrrec de Jordi Figueras, organista titular de les esglésies de Sant Pere i de la Sagrada Família de Terrassa.
  • Diumenge 9 d’octubre
    • De 12.00h a 14.00h: matí de portes obertes.
    • 20.00h: Concert d’orgue a càrrec de Maria Nacy, professora d’orgue al Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

Moltíssims equipaments de Catalunya han programat activitats en el marc de les JEP 2022. El programa complet es pot consultar aquí.