Es firma el conveni de restauració de la Seu

Es firma el conveni de restauració de la Seu 800 600 Seu de Manresa

El Bisbat de Vic, l’Ajuntament de Manresa i la Diputació de Barcelona han signat un nou conveni per a la continuació de les obres de restauració de la basílica. Cada institució farà una aportació de 60.000€ i, per tant, es destinarà un total de 180.000€ a les intervencions.

L’import es destinarà a la redacció del projecte executiu de les intervencions necessàries dels propers anys, se seguirà amb els treballs de restauració de la façana sud, concretament l’arc boterell doble corresponent al contrafort número 9, s’intervindrà sobre els dos mòduls de terrat de la façana nord des del deambulatori fins al campanar i s’instal·laran línies de terra a la il·luminació ornamental.

Les intervencions per millorar i assegurar el manteniment de la basílica van començar l’any 1990, en detectar-se greus patologies que feien perillar la conservació de la basílica. El 2001 es va començar a seguir un Pla Director d’intervencions per assegurar-ne  la preservació.

L’any 2002, el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Bisbat de Vic i l’Ajuntament de Manresa van signar un conveni de col·laboració per al finançament de diverses obres contingudes al Pla Director de l’Obra.

Des d’aleshores, el Bisbat de Vic, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Manresa han subscrit tres convenis de col·laboració per continuar amb el finançament de l’obra de restauració: un el 22 de novembre de 2005, l’altre el 22 de desembre de 2009 i el tercer en data 20 de juny de 2014.

Posteriorment, el Bisbat, la Diputació i l’Ajuntament van signar els convenis de col·laboració dels anys 2017 i 2018 per continuar la restauració. Aquests convenis van suposar una aportació total de 80.000€/institució cada any.

Un cop signat el conveni, es preveu que les obres de restauració d’enguany s’iniciïn properament i finalitzin abans del 15 de desembre de 2019.