Baptisthèric, al baptisteri de la Seu

El IV Festival de Microteatre Cop d’Ull omple la Seu de Manresa de talent

El IV Festival de Microteatre Cop d’Ull omple la Seu de Manresa de talent 1440 1080 Seu de Manresa

Els dies 3, 4 i 5 de setembre la Seu de Manresa i Microteatre Cop d’Ull van presentar la quarta edició del Festival de Microteatre Cop d’Ull, un projecte conjunt emmarcat dins de la celebració del Mil·lenari de la redotació del temple.

Durant els tres dies de Festival, un total de 226 persones han pogut gaudir d’obres teatrals escrites especialment per a l’ocasió, de les magnífiques interpretacions de 24 artistes del Bages i d’un recorregut molt especial per diversos espais de la basílica.

Cada dia es van organitzar un total de 5 grups de com a màxim 20 persones que van recórrer la Capella dels Favets, l’Espai Oliba, la Sala Gòtica, la sagristia de Sant Agustí, el baptisteri i la nau central de la Seu. A cada espai els esperava una obra de microteatre que presentava, d’una manera més subtil o més explícita, personatges i situacions viscudes a la basílica manresana els darrers mil anys.

La quarta edició del Festival de Microteatre s’ha dut a terme, per primera vegada, a un equipament desvinculat de les arts escèniques ja que en anteriors edicions s’havia fet al Teatre Kursaal i al Teatre Conservatori.

La Seu de Manresa i Cop d’Ull Microteatre estan molt satisfetes d’haver superat totes les adversitats actuals per omplir de teatre i cultura la basílica i, així, demostrar que la cultura és segura i que al Bages hi ha un  enorme planter d’artistes de les arts escèniques.

Últims actes del Mil·lenari

Per finalitzar la celebració del Mil·lenari de la redotació de la Seu de Manresa, el mes d’octubre s’oferirà un cicle de coneixement romànic format per tres grans ponències per part d’experts en la matèria:

  • 9 d’octubre: Doctor Xavier Costa “Manresa i el seu comtat. De l’arribada del poder carolingi a la dotalia de l’any 1020”.
  • 23 d’octubre: Doctora Anna Orriols “La Manresa romànica”.
  • 30 d’octubre: Josep Maria Masnou “La canònica de Manresa a l’Edat Mitjana”.

Totes les conferències seran a la Sala Gòtica de la basílica, seran gratuïtes i caldrà fer una inscripció prèvia per correu electrònic (gestio@seudemanresa.cat) o per telèfon (93.872.15.12).