El Dia Internacional dels Museus a la Seu

El Dia Internacional dels Museus a la Seu 800 565 Seu de Manresa

El 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus, celebració promoguda pel Consell Internacional dels Museus (ICOM) per sensibilitzar sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat. 

Els museus de Catalunya i de Manresa se sumen a la celebració obrint les seves portes i oferint activitats gratuïtes i per a tots els públics durant tot el cap de semana. 

Dissabte 19 de maig a la basílica de la Seu de Manresa s?hi duran a terme dues activitats:

· “Els tresors del Museu”: visita guiada a càrrec de Ramon Prat, membre dels Amics de la Seu, al Museu Històric de la basílica. La visita començarà a les 12.00h i s’hi ensenyaran i explicaran les obres més destacades de la col·lecció.

· “El carrer de Santa Llúcia al llarg del segle XX”: taula rodona sobre memòria i història conduïda per Francesc Comas i amb la participació de Montserrat Ribas i Conxita Parcerisas. L’acte es farà a la sala gòtica de la Seu i a continuació es farà un recorregut guiat pel primer tram del carrer de Santa Llúcia i s’acabarà al Carrer del Balç amb una exposició de fotografies antigues i un tastet dolç.

Enguany, el DIM, que celebra ja la 41a edició, està dedicat al tema Museus hiperconnectats: nous enfocaments, nous públics, reconeixent les connexions que els museus estableixen amb la comunitat, amb ajut de les noves tecnologies, per arribar més enllà del seu públic habitual, atraient noves audiències i superant les limitacions d’espai i temps. Els museus participen del seu entorn immediat, treballen amb la comunitat local i desenvolupen projectes generant xarxes de col·laboració cada cop més àmplies. 

Es pot consultar tot el programa d’activitats a Catalunya a: http://patrimoni.gencat.cat/dim2018
I a Manresa a: https://www.manresa.cat/DIM