Dia Internacional dels Museus 2023

Dia Internacional dels Museus 2023 1920 1080 Seu de Manresa

Un any més, la Seu de Manresa se suma al Dia Internacional dels Museus (DIM) que se celebra entre el 13 i el 21 de maig. Enguany, porta per lema “Museus, sostenibilitat i benestar” i pretén reflexionar sobre la contribució d’aquests equipaments al benestar i al desenvolupament sostenible de les nostres comunitats; des del suport a l’acció climàtica i el foment de la inclusió, fins a la lluita contra l’aïllament social i la millora de la salut mental.

La xarxa de museus de Manresa participarà un cop més en la celebració d’aquest Dia Internacional dels Museus amb un conjunt de propostes promogudes per l’Ajuntament de Manresa i amb la col·laboració de tots els equipaments museístics de la ciutat: el Museu de Manresa, el Museu de la Tècnica de Manresa, el Museu de Geologia Valentí Masachs, el Centre d’Interpretació del Carrer del Balç, l’Espai 1522, el Santuari de la Cova i la Basílica Santa Maria de la Seu de Manresa.

Programa

Les propostes de la Seu de Manresa en el marc del DIM 2023 són les següents:

 • Dijous 18 de maig, de 10.30h a 13.30h i de 16.00h a 19.00h.
  Jornada de portes obertes al Museu Històric de la Seu. Visita lliure al museu amb la col·laboració de l’Associació dels Amics de la Seu. Entrada a la basílica gratuïta per a persones de Manresa i a meitat de preu per a visitants.

 • Dissabte 20 de maig, a les 11h.
  Visita guiada “La Manresa medieval: patrimoni i sostenibilitat”. Visita guiada per la Seu i el Carrer del Balç, on s’explicarà la importància de l’aigua i dels seus usos en l’època medieval i es pujarà a les cobertes de la basílica de la Seu per conèixer com ha canviat el seu entorn al llarg dels segles.
  Activitat gratuïta. Cal reserva prèvia a Manresa Turisme.

 • Del 18 de maig al 30 de juny.
  El Joc dels Museus: la xarxa de museus i l’Ajuntament de Manresa recupera aquesta activitat familiar que proposa relacionar 7 peces dels 7 equipaments museístics de Manresa de les quals s’hauran d’aconseguir els cromos. Els fulletons amb la història es podran trobar als diferents equipaments museístics de la ciutat, al Centre Cultural el Casino i a l’Oficina de Turisme de Manresa.
  Activitat gratuïta.