Presentació Cases d'Oliba

Cases d’Oliba, la proposta per dinamitzar el patrimoni cultural del Bisbat de Vic

Cases d’Oliba, la proposta per dinamitzar el patrimoni cultural del Bisbat de Vic 2560 1922 Seu de Manresa

El passat dilluns 27 de juliol a l’Espai Oliba de la Seu de Manresa s’hi va presentar el projecte “Cases d’Oliba”, una inciativa engegada pel Bisbat de Vic per dinamitzar una dotzena d’equipaments culturals de primer nivell del Ripollès, Osona, Bages, Moianès i l’Anoia. És una nova proposta cultural de llarg recorregut, que s’ha presentat públicament aquest dilluns a la Basílica de la Seu de Manresa (Bages) i al Monestir de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès).

“Cases d’Oliba” vol donar a conèixer al gran públic un patrimoni amb arrels mil•lenàries que guarda l’empremta del bisbe i abat Oliba (971-1046). La iniciativa ofereix en un moment inicial entrades conjuntes per visitar aquests espais, però anirà incorporant progressivament nous espais a visitar i una agenda conjunta d’activitats culturals i turístiques.

Les ‘Cases d’Oliba’ que inicialment formen part del projecte són Sant Joan de les Abadesses, Santa Maria de Ripoll, la Catedral de Sant Pere de Vic, el Museu Episcopal de Vic, Santa Maria de l’Estany, i la Seu de Manresa. També en forma part Sant Pere de Casserres, equipament titularitat del Consell Comarcal d’Osona. Altres esglésies que es vehiculen al projecte fora de l’entrada conjunta són Sant Pere de Camprodon, Santa Maria de Camprodon, Santa Maria de Lluçà, Sant Boi de Lluçanès, Sant Andreu d’Oristà i Santa Maria d’Igualada.

La pàgina web www.casesdoliba.cat és el portal d’accés al projecte, en la qual es poden comprar les entrades conjuntes i obtenir informació de cada església.